Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Rikard Grönborg, Tre Kronors förbundskapten, har fått positivt besked från Johan Fransson, till vänster. Backen är skadefri och redo för OS i Sydkorea.

Fransson skadefri och OS-redo

Revbensskadan är läkt. Och Johan Fransson är redo för OS i Sydkorea.

Johan Fransson minns inte när han råkade ut för skadan. Helt plötsligt kände han bara att rörelserna och andningen var begränsade.

Situationen gjorde att den 32-årige backen missade fyra av Genève-Servettes matcher innan han reste till Sverige och Tre Kronors OS-samling.

- Jag brukar sällan vara skadad, men så åkte jag på en konstigt, märklig grej… Jag kan inte ens komma ihåg när jag senast hade en låsning i revbenen. Jag hann tänka att det var hyfsat dålig tajming, säger han.

I Stockholm fick Fransson genast behandling – och det gav resultat.

- De är skitduktiga de fixar, skulle jag vilja säga, allting, säger han.

- Jag var lite smånervös när jag skulle köra då, att det skulle gå upp men det har faktiskt känts bra. Jättebra. Det ska bli kul att köra igång.

Därmed har förbundskaptenen Rikard Grönborg en skade- och sjukdomsfri trupp under förlägret i Incheon utanför huvudstaden Seoul.

Efter Tre Kronors genrep mot Kanada på måndag reser laget vidare till OS-byn i Gangneung. Där väntar gruppspelsmatcher mot Norge, Tyskland och Finland.