Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Fransson spelade sin 100:e allsvenska match för Norrköping och gjorde samtidigt sitt första mål för säsongen.

Fransson: "Gör det väldigt bra i dag"

Alexander Fransson firade sin 100:e allsvenska match med att göra mål. Och till sist tog Norrköping säsongens andra seger efter 2–1 i rivalmötet med Örebro.

Pekings guldhjälte från 2015 vände förra sommaren hem till Norrköping efter två och ett halvt år i FC Basel och i höstas var hans IFK snubblande när att ta ett nytt guld.

Men i år har topptippade Norrköping haft en tuff säsongsinledning och hade inför mötet med Örebro bara en seger på kontot.

- Det är klart att det har varit tungt att vi bara spelat oavgjort hela tiden och att vi förlorade senast mot Göteborg när vi gjorde en bra match. Men vi tog med oss den matchen in i den här och gör det väldigt bra i dag, säger Alexander Fransson.

"Klart det har varit jobbigt"

Och är uppriktig när han tillägger:

- Om vi inte vunnit i dag hade frustrationen kommit ännu mer. Det är klart att det har varit jobbigt.

Norrköping började också piggt, satte hög press och fick en drömstart signerad ”Alle” Fransson. Redan efter tre minuter hamnade bollen lite slumpartat hos mittfältaren som tryckte dit första målet.

- Målet? Det är knappt jag kommer ihåg hur det var. (Simon) Thern skulle väl egentligen skjuta men den touchar på backen och gick ut till mig. Det var inte så mycket att fundera på, bollen skulle bara in.  

TT: Ett bra sätt att fira sin 100:e allsvenska match i IFK-tröjan?

- Jag trodde faktiskt att det var nästa match som var den 100:e, men fick sen höra i halvtid att det var den här. Så det känns ju förstås jättekul att göra mål i den här matchen.

Dominerade stort

Norrköping dominerade stort och radade upp målchanser i första halvleken då ledningen kunde varit betydligt större.

- Ja, vi hade full kontroll på hela första halvleken. Och vi borde gjort något mer mål där.

Örebros lagkapten Nordin Gerzic var kritisk i pausintervjun med C More:

- Många i vårt lag tror att bollen är en bomb, det är problemet. Vi måste ta det lugnt med den, sade han.

Och det gjorde ÖSK-anfallaren Carlos Strandberg när han bara tre minuter in i andra halvleken höll sig framme och satte bollen i krysset efter att bollen först träffat målramen.

Larsson avgjorde

- Det är klart att det satt sig i huvudet att vi tappat ledningar förut den här säsongen, så dom tankarna kom ju då när Örebro gör mål. Men vi reser oss starkt från det också och får in 2–1 till slut, säger Fransson.

Och det var Jordan Larsson som punkterade matchen när han efter en timme från nära håll stötte in 2–1 förbi målvakten Oscar Jansson. Norrköpings anfallare gjorde därmed sitt femte mål i för säsongen – och det fick de tillresta supportrarna att sjunga "Jordan Larsson är bättre än sin far".