Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Fransson återvänder till IFK Norrköping. Arkivbild.

Fransson återvänder till IFK Norrköping

Flytten ut i Europa blev inte riktigt lyckad. Nu återvänder Alexander Fransson till IFK Norrköping.

Han var en av "guldspelarna" under Janne Andersson när IFK Norrköping vann SM-guld 2015. Våren efter flyttade han till Schweiz för spel i FC Basel. Men den senaste tiden har det inte gått lika spikrakt uppåt för 24-åringen.

Efter att inledningsvis fått mycket speltid hamnade han plötsligt på bänken i Basel, och förra säsongen lånades Fransson ut till bottenlaget Lausanne som åkte ur den högsta serien.

- Jag frågar fortfarande mig själv vad som hände. Efter en landslagssamling satt jag plötsligt på läktaren, jag fick aldrig någon riktig förklaring och undrar fortfarande. Men så är det, säger Fransson på presskonferensen.

Till råga på allt tappade han, med den sinande speltiden i Basel, sin landslagsplats efter att ha varit med under inledningen av VM-kvalet.

Nu väljer mittfältaren att starta om – i Norrköping.

- För att utvecklas som spelare behöver man speltid, samtidigt som jag vill hitta glädjen igen till fotbollen, säger han.

- Förhoppningsvis ska jag bidra med mycket. Jag har lärt mig mycket under de här två och ett halvt åren utomlands. Spelat i Champions League och i landslaget. Förhoppningsvis är jag mer rutinerad, men samtidigt är jag samma gamla spelare, gillar att ha mycket boll. Det här kommer bli bra.

Tränaren Jens Gustafsson var naturligtvis nöjd med återvändaren, och sammanfattade det hela:

- Det är en stor dag i IFK:s historia.

Kontraktet sträcker sig över tre år och förhoppningen är att Fransson ska vara spelklar när det svenska transferfönstret öppnar den 15 juli – samma dag som Norrköping tar emot Häcken på hemmaplan.