Antoine Griezmann kramas om efter sitt 1–0-mål.
Antoine Griezmann kramas om efter sitt 1–0-mål. Bild: Darko Bandic/AP/TT

Fransk seger håller Sveriges hopp vid liv

Frankrike besegrade Kroatien med 2–1 i Zagreb. Ett resultat som Sverige tackar för.

Trots att Sverige föll med 0–3 mot Portugal, och ligger sist i gruppen på noll poäng, så lever fortfarande hoppet om att hålla sig kvar i Nations Leagues A-division efter att Kroatien samtidigt föll mot Frankrike.

Frankrike tog ledningen redan i den åttonde minuten när Antoine Griezmann fick tag på en misslyckad rensning och med ett kraftfullt skott skickade in 1–0.

De 24 senaste landslagsmatcherna där Griezmann gjort mål har alla slutat med fransk seger. Likaså den här kvällen.

I den andra halvleken tog sig dock Kroatien mer och mer in i matchen och det gav till slut utdelning mot ett allt mer passivt Frankrike. Målvakten Hugo Lloris hade inte mycket att säga till om när Nikola Vlasic med ett rappt skott satte 1–1 i den 65:e minuten.

Men snart skulle Frankrike vakna till igen. I den 79:e minuten hittade ett fint inlägg från Lucas Digne fram till en dittills nästan osynlig Kylian Mbappe. Han gjorde inga misstag och kunde på nära håll skicka in slutresultatet 2–1.

Frankrike och Portugal har därmed 10 poäng var. Kroatien ligger trea i gruppen med tre inspelade poäng.

Två matcher återstår för Sverige, man möter Kroatien hemma och Frankrike borta.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel poäng för Frankrike och Portugal. Rätt antal är 10.