Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Frank Andersson, tagen den 18 mars 2015. Bild: MELI PETERSSON ELLAFI

Frank Andersson är död

Frank Andersson är död, uppger Expressen. Den tidigare brottningsstjärnan blev 62 år gammal.
– Det är tungt såklart men jag tänker mest på hans barn, säger brorsonen Svante Andersson till GP.

Se höjdpunkterna i Frank Anderssons karriär i bildspelet ovan.

Frank Andersson, folkkär brottare och på senare tid känd från produktioner såsom Mästarnas mästare och Let's Dance, är död. Andersson, till en början från Trollhättan, blev 62 år gammal.

Under torsdagen genomgick Frank Andersson en hjärtoperation, och det är i sviterna av denna som brottningslegenden avled under söndagen.

– Det skedde en komplikation helt enkelt. Själva operationen gick bra men sen skedde det en komplikation som man inte riktigt vet vad det är, säger Svante Andersson.

LÄS MER: Vännen Glenn Hysén om Frank Andersson bortgång

Enligt Expressen ska Frank Anderssons familj ha vakat över ikonen under den sista tiden.

– Det är tungt såklart men jag tänker mest på hans barn. Och min pappa. Jag är hos Frank. Familjen är ju här nu, säger Svante Andersson till GP under söndagskvällen.

Frank Andersson tog bland annat tre VM-guld i mellanvikt – 1977, 1979 och 1982 –och det första av de tre belönades med Bragdguldet. Han tog även OS-brons i Los Angeles 1984, en medalj han senare gav bort.

Men han har alltså inte lämnat rampljuset efter sin aktiva karriär.

Så sent som i somras skulle Frank Andersson medverkat i TV-programmet Farmen VIP men fick lov att avböja just på grund av hjärtproblemen. Innan dess hade stjärnan hunnit delta i produktioner såsom Mästarnas mästare (2015) samt Let's Dance (2011). I den sistnämnda tävlingen blev han tvåa tillsammans med Charlotte Sinclair.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.