Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Frölundatalangen får lämna JVM-truppen

Tre Frölunda-representanter i JVM blir två. I den slutgiltiga gallringen inför turneringen får Filip Westerlund lämna den svenska truppen.

På annandag jul kliver Juniorkronorna in i årets JVM med ett möte mot Vitryssland, och nu intensifieras uppladdningen. Under lördagen förlorade Sverige genrepet mot USA (1-3).

LÄS OCKSÅ: Bakslag för favorittippade Juniorkronorna

Efter matchen valde förbundskaptenen Tomas Montén ut spelarna som utgör hans slutgiltiga trupp till turneringen. Bruttotruppen innehöll tre Frölundaspelare, men nu står det klart att en av dem tvingas åka hem. Lias Andersson och Rasmus Dahlin ingår i Monténs slutgiltiga trupp, men backen Filip Westerlund fick ett ledsamt besked. Det blir inget JVM för Frölundas 18-åring.

I en intervju med GP inför lägret i USA sade Westerlund att JVM är det största man kan vara med om som junior.

– Det är dröm som går i uppfyllelse, ett mål jag satte upp innan den här säsongen var att få komma med, sade backen då.

LÄS OCKSÅ: Frölundatrion drömmer om guld: "Största man kan vara med om"

Övriga tre spelare som väljs bort från truppen är forwardstrion Jacob Olofsson, David Gustafsson och Lucas Elvenes.

Lagkamraten i Frölunda, Lias Andersson, har fått ett desto muntrare besked. På lördagen presenterades han som lagkapten i Juniorkronorna. När GP når honom på lördagskvällen är han ledsen för sin lagkamrats skull.

– Det är nedstämda miner nu. Jättetråkigt så klart, han är min lagkamrat, och det är tråkigt för de andra tre som tvingas lämna också. Vi visste innan att några skulle tvingas lämna innan turneringen, det är ett beslut som måste tas, men det är ändå fruktansvärt tråkigt, säger Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.