Elmer Söderblom jublar U18-VM i Örnsköldsvik i våras.
Elmer Söderblom jublar U18-VM i Örnsköldsvik i våras. Bild: Erik Mårtensson/TT

Frölundas storvuxne talang till Karlskrona

Med sina två meter (och 103 kilo) har han varit en jätte i Frölundas J20-trupp – och knackat på A-lagsdörren. Nu står det dock klart att Elmer Söderblom, 18, lånas ut till Hockeyallsvenskan för mer speltid på seniornivå.
– Det blir en ny utmaning, säger han.

ANNONS
|

Elmer Söderblom fick ett smakprov på spel med A-laget helgen som gick – då han fick göra drygt två SHL-minuter i 4–1-segern mot Linköping.

– Det var så stort som jag drömt om. Det var riktigt roligt, sa centern till GP då.

Nu står det dock klart att den store talangen (två meter lång, 103 kilo tung) får fortsätta sin utveckling på annan ort.

LÄS MER:Nu fick Frölundas allra störste talang chansen

Frölunda har valt att låna ut Söderblom till Karlskrona, som i skrivande stund parkerar på en åttonde plats i Hockeyallsvenskan.

– Det blir roligt, det är ett nytt steg här och det blir roligt. Det känns som en ny utmaning, allsvenskan är ett bra steg och det blir en bra utmaning det här, säger han.

ANNONS

Du har ändå närmat dig A-laget i Frölunda?

– Ja, så känns det. Jag har ju fått vara med och träna ett par gånger och även vara extraforward så det är roligt när man får chansen.

Det blir en boost?

– Det skulle jag säga. Det blir en liten push och man känner förtroendet.

Vad får du för feedback på träningarna?

– Det ganska mycket man får höra när man är med och man lär sig mycket. Det jag verkligen vill lära mig är att bli bättre på spelet utan puck, spelet i försvarszon och lära mig spelboken här. Hur man ska ligga i banan och det där men det lär man sig ganska snabbt.

Elmer Söderblom gick i sjätte rundan av sommarens NHL-draft, och tingades av Detroit Red Wings.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS