Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Anton Axelsson sträcker upp SM-bucklan mot skyn. Till höger ser du en bild från förra årets Olympiatrav i Göteborg.

Frölundas lag får oväntad guldgåva

Frölunda är svenska mästare i ishockey. Nu har laget belönats med en oväntad gåva. Guldvinnarna får äga trav-hästen Digital Control – för en dag.

I söndags kunde Frölunda fira sitt första SM-guld på elva år. Sedan dess har laget hyllats stort. Och nu får SM-vinnarna en ytterligare en gratulation. Åbytränaren Robert Bergh har bestämt sig för att låta laget få äga trav-hästen Digital Control – för en dag.

– Vi blev helt överväldigande. En fantastiskt fin gest av Robban, säger Frölunda-spelaren, Anton Axelsson, som är lagets travexpert.

I dag startar hästen, som om den vinner kan inbringa 150 000 kronor till föreningen, i V75-3 på Åbytravet, i samband med att Olympiatravet avgörs.

– Jag tror att vi blir ett ordentligt gäng från laget som åker dit och försöker skrika hästen till seger. Vi blir nog tio-tolv personer, säger Axelsson.

Om er häst vinner, vad gör ni med prispengarna?

– Först och främst ska jag springa in och ge Robban en kyss. Men jag vet inte vad vi har tänkt göra med pengarna, om vi vinner. Kanske en resa till Köpenhamn eller London med laget, det hade varit roligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.