Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Frölundas guldtränare klar för NHL

Pär Johansson var Roger Rönnbergs högra hand under Frölundas guldkantade slutspel 2016. Nu är 38-åringen klar för NHL-klubben Dallas Stars.

Pär Johansson, 38, kom till Frölunda hösten 2015 för att bli backansvarig under Roger Rönnberg. Kombinationen gav succé direkt, och säsongen avslutades med ett SM-guld.

Efter ytterligare två säsonger i Frölunda flyttade Pär Johansson i höstas till Jönköping och blev spelarutvecklare i SHL-rivalen HV71.

Men det blev alltså bara ett år på den posten. Nu har NHL-klubben Dallas Stars anlitat Johansson för en liknande roll.

"Jättespännande utmaning"

– Det här känns verkligen som en jättespännande utmaning, det är ett sällsynt erbjudande som inte gick att tacka nej till. Det är ett stort steg att få jobba i en sådan organisation, man kan inte komma så mycket högre och nu får jag jobba med de allra bästa, säger Pär Johansson till Sportbladet.

Dallas vill utöka sin verksamhet i Europa, och Johansson kommer främst att jobba med klubbens tingade spelare som är kvar på denna sidan Atlanten (bland annat Frölundas Jacob Peterson).

Men det kommer även bli en del resor till USA.

– Det blir många resor till Texas under säsongen också, för att jobba med Dallas Stars och AHL-klubben Texas Stars i Austin. Första blir till draften vid midsommar och andra till klubbens rookieläger senare i sommar, säger Pär Johansson till tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.