Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölundas forward om synfelet: "Kommit på senare tid"

Från allsvensk ishockey till SM-final med Frölunda. Mitt i allt brottas Jacob Peterson, 19, med ett synfel som stört honom under flera säsonger.
– Till slut blev det ganska illa och då kände vi att vi behövde göra någonting åt det, säger den unge forwarden till GT.

Efter utlåningen till Björklöven flög Jacob Peterson, 19, under radarn hos den breda hockeypubliken i Göteborg.

Men mitt under säsongen plockades den unge forwarden tillbaka– och under slutspelet har han kommit in och ersatt skadade Pathrik Westerholm.

Men tonåringen har brottats med vissa problem ...

– Jag har haft en ögonsjukdom som lett till att jag fått sämre och sämre syn på ena ögat hela tiden. Men som tur var så insåg vi vad det handlade om i vintras och kunde göra någonting åt det, säger han i en intervju med GT.

LÄS MER: Så går det – duellerna som avgör finalen

För tidningen berättar Peterson att synfelet stört honom under flera säsonger – och att han spelade med en särskild lins i sista matchen.

– Jag såg inte så bra med det ögat, och det gör jag fortfarande inte utan lins. Men det är inte att det gör ont eller så, utan det är bara synen. Det andra ögat har kompenserat lite, så man vänjer sig vid det, säger Jacob Peterson till GT.

Hittills har Peterson stått för åtta poäng (4+4) under slutspelet. Under kvällen har han och laget chans att säkra SM-guldet inför ett fullsatt Globen.

LÄS MER: Frölundas dygn mot final nummer sex – och guld?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.