Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas femte raka mot Djurgården

Mika Pyörälä gjorde en Kenta Nilsson.

Och Frölunda vann med 2-1 i Scandinavium - femte raka elitseriesegern mot Djurgården.

Djurgården behövde poäng för att minska gapet till slutspelslagen. I stället blev det ännu en förlust mot Frölunda - den femte på lika många försök under säsongen. Tre har kommit i förlängning eller på straffar, men nu behövdes ingen extratid.

När Mika Pyörälä hade gjort sitt sällsynt sevärda mål i slutet av andra perioden stod det 2-0 till Frölunda och Djurgården orkade inte resa sig. Den finländske världsmästaren kom åkande på högerkanten och lurade först Fredrik Claesson med en yvig dribbling. Djurgårdsbacken släppte förbi sig Pyörälä på insidan. Sedan var det öppen is mot mål.

Frölundaspelarens avslutning var en sådan som Kenta Nilsson gjorde i Globen-VM 1989 - och som Peter Forsberg kopierade i OS-finalen i Lillehammer 1994. Först en dragning åt vänster, sedan en åt höger och en petning med enhandsfattning runt målvakten.

Tidigt i andra perioden stod Jari Tolsa mitt framför målvakten Gustaf Wesslau och styrde in Fredrik Erikssons backskott i powerplay.

Djurgården hade svårt att skapa rejäla farligheter, men i slutminuten kom en reducering i powerplay av Mattias Carlsson.