Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas Viktor Ekbom. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Frölundas Viktor Ekbom. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölundabacken utgår efter huvudsmällen

Efter en olycklig situation med Leksands Mattias Ritola tvingades Viktor Ekbom utgå för Frölunda under torsdagskvällen.
Om det är en hjärnskakning eller inte återstår att se.
– Läkarna sa att jag inte skulle ta det ordet i min mun, säger tränare Roger Rönnberg.

Dagen innan toppmötet med serieledande Rögle var det en fråga som brann lite extra i Frölundaborg: hur är status med backklippan Viktor Ekbom?

– Relativt bra, tycker vi. Han är uppe på benen och förmodas kunna vara med och träna i början av nästa vecka i alla fall. Så får vi ta det därifrån, säger tränare Roger Rönnberg.

Han vill inte ta ut en hjärnskakning i förskott, även om det står klart att Ekbom missar toppmötet med Rögle.

– Läkarna sa att "ta inte det ordet i din mun". Utan vi får först se om det kommer smärta från nacken eller någon annanstans. Eller om det är en hjärnskakning.

"En kollision och inget annat"

– Men de jobbar med honom nu, och givetvis fortsätter han inte spela innan vi kan konstatera att det absolut inte är något, fortsätter Rönnberg.

Om situationen, då Mattias Ritola fick upp en armbåge i huvudtrakten på Ekbom när den förstnämnde bröt igenom för sitt 1–0-mål i matchen, säger Rönnberg så här:

– När jag såg den live tycker jag ju som vanligt att vi är förfördelade men när jag ser reprisen så är det ju en kollision och inget annat.

In i stället för backklippan kommer talangen Gustav Berglund, som är tillbaka efter att ha stått utanför truppen i matchen mot Leksand, meddelar Roger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.