Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölunda, Zlatan och OS-final

Det är en händelserik fredagskväll som stundar. Sätt er bänkade med GP och följ våra liverapporteringar från Tyskland, Manchester och Rio.

19.30: Wolfsburg-Frölunda

Äntligen! I dag spelar Frölunda tävlingspremiär mot tyska Wolfsburg i Champions Hockey League. På söndag väntar därefter tjeckiska Pardubice. Det är också premiär för de elva nya spelare som har anlänt till klubben.

Läs mer: Kan du ditt nya Frölunda?
 

21.00: Manchester United-Southampton

Zlatan Ibrahimovic gör hemmapremiär inför 75 000 åskådare på Old Trafford ikväll när Southampton ställs mot Manchester United. Mot Bournemouth i premiären för United satte Zlatan Ibrahimovic 3–0 på bortaplan i matchen som United vann med 3–1. Senast en svensk nätade för Manchester United på Old Trafford var 7 januari 2007 när Henrik Larsson gjorde mål i sin debut, då var det inte i Premier League.

Läs mer: Fansen taggade på Zlatan-debut: "Ren och skär klass"

 

22.30 Sverige-Tyskland, OS-final i fotboll

Ska skrällaget Sverige lyckas vinna sitt första OS-guld i fotboll? Pia Sundhages mannar har säkrat medalj i OS när de ställer upp mot Tyskland efter två straffvinster, när laget slagit ut stornationer som USA och Brasilien.  – Det är en tvärvändning från den fotbollen som jag hade tänkt att spela när det här OS:et började, säger förbundskaptenen inför dagens final.

Läs mer: Sundhages resa - från USA till OS-final i Rio

 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.