Frölunda vinnare – även i Strömstad Classic

Bättre och bättre dag för dag? Jo, nog kan det stämma för Frölunda. 3–1 mot Färjestad betyder säsongens första turneringsvinst.

|

Det är fartfyllt i en publikfylld Lionshov i Skee. Final i Strömstad Hockey Classic – och då väljer både Frölunda och Färjestad att koppla ur handbromsen och gasa.

– Inledningsvis är det en jämn och fartfylld match. Men Färjestad tar över mer och mer. Vi blir långa i lagdelarna – och det funkar inte, säger Patrik Carlsson.

Han får också se Färjestad ta ledningen i numerärt underläge.

– Vi måste göra det bättre när vi vinner puck. Inte bara lägga den framåt, säger Carlsson självkritiskt.

Det blir bättre

I andra perioden får Frölunda ett par chanser i numerärt underläge, men då syns det hur mycket Ryan Lasch betyder för det här laget i den spelformen.

Utan amerikanen finns ingen naturlig spelmotor, ingen som styr och ställer på samma sätt – och Markus Svensson kan ganska enkelt rädda de lägen som Frölunda skapar.

Men i slutet av perioden tacklar Färjestads tuffing Gustav Rydahl ner Jacob Peterson – och åker ut. Den gången kan inte ens Markus Svensson rädda Färjestad.

Samuel Fagemo får nämligen två chanser, bränner den första när skottet smiter över målet. Men han hinner sekunderna efter sikta länge – och då sitter pucken i nät.

1–1, kvitterat i Lionshov.

– Till slut! Skönt att se den komma in. Jag hade ju en del chanser innan dess. Vi är ju klart bättre än i den första perioden. Vi har både fart och go i laget. Det är bra hockey, säger Fagemo efter målet.

I den tredje perioden följer Anders Grönlund med upp i anfallet – och efter fint förarbete av unge centern Karl Henriksson så hittar pucken fram till backen. Grönlund lyfter upp en backhand i mål.

När Joel Lundqvist skickar in 3–1 i tom kasse är därefter säsongens första turneringsvinst klar.