Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frölunda vill ta tidig revansch: "Jag hoppas det"

Malmö skickade Frölunda på tidig semester förra säsongen. Nu ska Roger Rönnbergs lag ta revansch på skåningarna.
– De förstörde hela vår säsong, säger Max Friberg.

Frölunda var stora favoriter inför kvartsfinalserien mot Malmö förra säsongen. Men trots det blev det respass direkt i slutspelet och en fiaskosäsong var ett faktum för Frölunda.

På hemmais, 29 mars, i Malmö kunde Malmö vinna den sjätte kvartsfinalsdrabbningen med 4–2. En seger som även betydde 4–2 i matcher till skåningarna.

– Man är ruggigt besviken, sa Joel Lundqvist då.

LÄS MER: Efter mardrömsstarten – Frölundas säsong är över

Nu är det dags för revansch för Frölunda som under tisdagen är tillbaka i Malmö dryga sex månader efter förlusten som innebar tidig semester.

"Förstörde hela vår säsong"

Ett Frölunda som inte hymlar med att det är revansch som laget ska utkräva av Malmö.

– Det kommer bli en tuff match men vi har fräscha minnen från slutspelet och det grämer en fortfarande. Det är ett disciplinerat lag som jobbar väldigt hårt defensivt, säger Max Friberg.

Extra taggad på att möta Malmö?

– Absolut, det är jag. De förstörde hela vår säsong på sätt och vis om man nu kan säga så, fast jo, det kan man. Det är klart att vi känner lite extra för att nu kunna knäppa dem lite på näsan.

LÄS MER: Tunga skadekrisen i Frölunda – sex spelare borta

Så revanschen tas nu på tisdag?

– Jag hoppas det!

Max Friberg väntar fortfarande på första fullträffen under årets säsong i SHL. Friberg som var glödhet under försäsongen och öste in mål bryr sig dock inte särskilt mycket om målnollan.

– Jag försöker att inte fundera på det, det har varit en hel del stolpe och ribba och det har funnits chanser. Jag fokuserar mest på att vi som lag ska ta tre poäng och sen får man se när det släpper för egen del, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.