Frölunda vann på straffar

|

Med bara tre sekunder kvar av matchen lyckades Mikael Johansson kvittera till 1-1 och tvinga fram en förlängning mot Linköping.

Straffläggningen vann Frölunda sedan med 2-1 efter det att Johansson gjort även båda straffmålen.

Inledningsperioden bjöd inte på någon större underhållning från något av lagen. Passningsspelet var dåligt och avsluten slarvades bort. Inget av lagen fick något grepp om spelet.

Linköping som så här långt är elitseriens effektivaste lag i powerplay behövde bara 29 sekunder av sitt första numerära överläge för att ta ledningen. Klockan visade då på 4.07.

I den andra perioden var det fortsatt spänt ute på isen och det slarvades ordentligt i spelet. I ett powerplay hade Frölunda knappt ett enda skott på mål.

De få gånger lagen kom till avslut var Johan Holmqvist respektive Fredrik Norrena omutliga i målen.

I tredje perioden jagade Frölunda hårt för en kvittering. Men anfallen blev korta och målchanserna få. Linköping kämpade hårt att hålla sin 1-0-ledning. De krigade hårt framför eget mål för att hjälpa Norrena hålla nollan.

Men med bara tre sekunder kvar av ordinarie speltid kunde Mikael Johansson raka in en retur till 1-1.