Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Frölunda vände och vann – "JG" fick lämna efter otäck skada

Frölunda tog revansch på Zürich i CHL efter en stark vändning. Dock tvingades målvakten Johan Gustafsson kliva av efter en puck som träffade ögat.

I lördags blev det seger för Zürich efter att Fredrik ”Freddan” Pettersson klivit fram och bombat in två straffar bakom Johan Mattsson i straffläggningen.

I returmötet i Göteborg var dock den duon inte med.

Johan Mattsson fick vakta båsdörren när Johan Gustafsson fick första starten för säsongen och Fredrik Pettersson fick kasta in handduken på grund av sjukdom.

Tillbaka i Frölundas lag var även Patrik Carlsson som var med och vann SM-guld med klubben under säsongen 2015-16 och har tagit sig tillbaka snabbare än väntat efter axeloperation och rehabilitering.

– Det ska bli skitkul! Jag älskar att dra på mig Frölunda-tröjan, sa han innan matchen.

Väl på isen då?

Jo, Max Friberg fixade ett powerplay efter en minut men det sabbade Gustav Lindström genom att ta en onödig och lite klumpig utvisning.

Missnöjd lagkapten

Bästa chansen att ta ledningen fick Frölunda när Maxim Noreau blev utvisad och åkte på 2+2. Men trots spel fem mot fyra i fyra minuter lyckades inte Joel Lundqvist och hans lagkamrater få in pucken bakom Niklas Schlegel.

– Det är ju inte som vi vill … det är lite stillastående och vi måste få upp farten, säger Joel Lundqvist i SVT och fortsätter.

– Det är inte supermycket målchanser.

Målen skulle trilla in i den andra perioden och det var Zürich som kunde ta ledningen. Detta när Linus Nässén satt i utvisningsbåset och Roman Cervenka helt fri kunde lura Johan Gustafsson och placera in pucken.

Kvitteringen skulle dock komma och även den i numerärt överläge.

I spel fem mot tre fick nyförvärvet Chay Genoway pucken och satte dit kvitteringen. Kanadensarens sjätte poäng på tre matcher i CHL.

LÄS MER: De var bäst för Frölunda: "Årets värvning!"

– Det var inte mycket jag behövde göra mer än att åka fram och skjuta, säger Genoway om målet till SVT.

"JG" tvingades bryta

I inledningen av den tredje perioden tvingades Johan Gustafsson kliva av isen efter att ha träffats av en puck i ansiktet och där pucken fastnat i masken.

Hans ersättare Johan Mattsson kastades rätt in i hetluften och imponerade omgående med ett par viktiga räddningar.

LÄS MER: Hockey att njuta av – redan i september

Segern skulle komma för Frölunda och det tack vare ett riktigt konstmål av Viktor Ekbom som satte 2–1 för sitt Frölunda.

Mats Rosseli Olsen utökade innan gästerna reducerade och tryckte på för en kvittering. Då satte Max Friberg 4–2 i tom kasse.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.