Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Frölunda utklassat

Per Bäckman har varit med i en evighet och vet vad som gäller. Efter fjärde raka förlusten säger han: - Det handlar om att göra resultat. Annars får man sparken.
Det var en eftermiddag då ingenting fungerade för Frölunda, där inte något gick göteborgarnas väg.
Det åkte till Kringlornas stad för att möta en tabelljumbo som ...
... hade ett målsnitt på 1,31 puckar i nät per match, det sämsta i elitserien genom alla tider efter så många omgångar.
... hade gjort fyra mål som mest (och det endast en gång) tidigare i år.
... hade gjort två mål på de senaste 15 perioderna i hemmahallen.
Ni gjorde Södertälje sju mot Frölunda.
Sju!
- En lobb gick in redan efter ett par minuter. Det var en chock, säger Per Bäckman som kunde konstatera underläge med 2-3 efter såväl första som andra perioden, och fortsätter:
- I andra spelade vi riktigt, riktigt bra men fick ingen utdelning. Vi var fulla av optimism inför tredje. Men den hann knappt börja förrän det blev ett motlägg och en lobb som gick in igen. Det blev en ny chock. Men naturligtvis ska det inte få rinna iväg därefter.
Varför blev det så?
- Alltså, killarna blev väl frustrerade och kunde inte tänka helt klart. Det är väldigt svårt när man får sådana mål emot sig. Det kanske händer en gång per säsong. Nu hände det två gånger i samma match.
Borde inte Ari Ahonen ha tagit dem?
- Jo, normalt sett hade han tagit ganska många av de mål som han släppte in. Men det var ingen normal dag. Han har räddat oss massa andra gånger i stället.
Det var exakt vid den här tiden i fjol som Stephan Lundh fick lämna tränarjobbet i Frölunda. Under Per Bäckmans ledning ryckte laget sedan upp sig, men den här säsongen har varit lite sisådär. En seg inledning följdes av en bra period - men nu alltså fyra raka nederlag.
- Det är resultaten som räknas och det inser jag också. Annars får man gå. Det är så det funkar i den här branschen, säger han.
Tror du att du kan få sparken?
- Det vet man aldrig. Jag har ingen aning, utan det vet bara de som bestämmer över mig.
Elitserien tar nu uppehåll i tio dagar, och denna paus kunde inte ha kommit lämpligare.
- Det är inte kul att gå till vila med 2-7 i baken, men visst behöver vi ett uppehåll. Vi har många spelare som behöver en rejäl träningsvecka och det ska de få nu, säger Per Bäckman.
Han syftar på Justin Morrison, Antti-Jussi Niemi och Tuukka Mäntylä som alla har en bit upp till acceptabel fysisk nivå. Den sistnämnde måste tillsammans med Oscar Ackeström ha svarat för två av de sämsta elitserieinsatserna i Frölundas historia mot SSK. Bäckman hoppas också på snar comeback för skadade Niklas Andersson och Steve Kariya.
- Förhoppningen är att de båda är med i nästa match (mot Djurgården, 13 november). Jag ska absolut inte skylla på det, men visst har det märkts att vi har saknat dem senaste matcherna.
Mot Södertälje var det ändå försvarsspelet som brast mest. Det var helt enkelt skitdåligt.
- För ett tag sedan gjorde vi tio bra matcher på raken. Jag vägrar tro att vi kan bli såhär odugliga på bara några dagar, säger Frölundatränaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.