|

Kamp, kamp och åter kamp.

Det gav Frölunda segern över Luleå med 3-1 i Scandinavium.

Serieledande Luleå mot tabelljumbon Frölunda blev inte den kattens lek med råttan som man kunnat tro.

Luleå som är elitseriens effektivaste lag i numerärt överläge fick ett tidigt powerplay efter 2.28. Det tog bara 13 sekunder för laget att ta ledningen i matchen. Jonas Vihko kunde sätta pucken i öppet mål efter en retur från Johan Holmqvist.

Det var Luleå som inledde matchen bäst och skapade flera målchanser under de första fem sex minuter, men då försvarade sig Frölunda bra i egen zon.

Frölunda kom mer och mer in i matchen och jämnade ut spelet. Kvitteringen kom också efter åtta minuter. Direkt efter en tekning sköt Per-Johan Axelsson högt upp på Anders Nilssons plockhandssida.

Innan den första perioden var över kunde Frölunda ta ledningen med 2-1 genom Tomi Kallio. Det krävdes dock videobedömning för att domaren skulle godkänna målet. Kallio rakade in pucken samtidigt som signalen för periodslut ljöd. Tiden för målet sattes till 19.59.

I den andra perioden böljade spelet fram och tillbaka. Frölunda startade bäst, men Luleå jämnade snart ut spelet och mittperioden blev mållös.

Matchen punkterades 10.47 in i tredje perioden när Mika Pyörälä stötte in 3-1 framspelad av Riku Hahl.