Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Frölunda sämst i sudden - igen

"Varje man är den förlorade sonen", sjunger Eldkvarn. Andreas Holmqvist är det absolut - för Linköpings fans. - Jag var väl inte direkt någon publikfavorit, säger han.
Efter tre år i Linköping lämnade Andreas Holmqvist staden och laget i Östergötland för Frölunda i somras. När lagen möttes i Cloetta Center tidigare den här säsongen var han magsjuk och kunde inte vara med.
Speciell match
I går var han däremot frisk - och fick finna sig att mötas av en rätt imponerande visselkonsert så fort han rörde pucken. Det pågick under hela matchen. Han fick också ett antal gånger veta att han är det sämsta som LHC-klacken någonsin har sett och att han är en hora.
- Det är klart att det var en väldigt speciell match för mig. Tre år i Linköping har ju satt sina spår. Men jag tyckte att spelet fungerade rätt bra, även om det blev lite väl lite istid på grund av alla utvisningar, säger Frölundabacken, som kommer undan med betyget godkänt i denna känsloladdade återkomst.
Indianerna fick annars rena drömstarten. Magnus Kahnberg kunde pilla in 1-0 efter bara 83 sekunder.
- Mot Brynäs senast spelade vi inte så bra, men fick tre poäng. De där poängen gjorde att vi kunde ha en lite avslappnad attityd i dag. Jag är rätt nöjd och det var en bra hockeymatch, säger Frölundatränaren Roger Melin.
Under ordinarie matchtid gjorde inte Linköping ett enda mål i spel fem mot fem. 1-1 kom i powerplay redan i femte minuten och i slutet av första kunde Tomi Kallio åter ge Frölunda ledningen. Och 2-2-pucken slutskedet av andra kom också när Frölunda hade en spelare utvisad.
- Vi fick en hel del utvisningar mot oss som … ja, vi rörde ju knappt ens deras spelare. Det var några väldigt enkla utvisningar, säger Roger Melin.
Allt spel i numerärt underläge tog såklart på krafterna. Därför kändes det inte som någon slump att hemmalagets Niklas Persson kunde göra ett mycket vackert 3-2-mål efter 1,36 av sudden death.
Bedrövligt powerplay
Den optimistiske kan ju alltid vara glad över att Frölunda tog poäng i femte raka matchen. Pessimisten kan replikera med att Frölunda har förlorat på övertid i tre av dessa fem matcher.
Varför har ni gjort det, Roger Melin?
- Linköping har smarta spelare. Ändå skulle vi inte gå bort oss i fyra-mot-fyra-spelet, utan ha tålamod. Det hade vi sagt före matchen. Detta har ju som sagt hänt förr, och det är absolut inte bra om det händer för ofta. Fast jag är inte så orolig, inte än.
En annan detalj som Frölundatränaren bör känna sig obekväm med är det bedrövliga powerplay-spelet. Mot Linköping gjordes inte ens några riktiga försök, kändes det som. Ingen ville ta fajten, ingen ville gå in framför mål och kriga.
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.