Frölunda rasade ihop på Hovet – tappade 2–0

Frölunda hade 2–0 och såg ut att gå mot ett drömläge i finalserien. Men Djurgården kom tillbaka och vände och kvitterade till 2–2 i matcher.

|

I tisdags körde Djurgården över Frölunda i Globen. Två dagar senare var det Frölunda som körde över Djurgården i Scandinavium.

– Vi kommer vara desperata och hungriga, säger Robert Ohlsson till C More.

– Det kommer att vara ett slagsmål om självförtroendet, säger Roger Rönnberg till C More.

Hur skulle det då bli under lördagen när det blev spel på Hovet?

Jo, det skulle bli Frölunda som rivstartade. Patrik Carlsson fick första chansen, Ponthus Westerholm fick stå helt ren framför kassen men missade pucken. Djurgården skulle få ett jätteläge att ta ledningen när Anders Grönlund blev utvisad.

Men Max Friberg ville annat och gav Frölunda ledningen i boxplay.

– Jag vet inte … det är skönt! Man kanske inte ska anfalla så mycket med en man mindre men det var lite flyt där och det är skönt, säger målskytten till C More.

Frölunda fortsatte att bjuda på en stark första period uppe i Stockholm. Jacob Peterson var nära, Chay Genoways avslut styrdes i ribban samtidigt som Johan Gustafsson spelade tryggt och stabilt för sitt Frölunda.

I den andra perioden skulle det fortsätta på samma sätt som i den första. Dick Axelsson tog en onödig utvisning och Simon Hjalmarsson kunde pricka in pucken bakom Adam Reideborn och sätta 2–0 för Frölunda.

Där och då var det närmare 3–0 för Frölunda än en reducering.

Men reduceringen skulle komma efter att Mattias Guter kunnat peta in pucken bakom Johan Gustafsson efter en straff.

En minut och 50 sekunder senare kunde Jacob Josefson styra in kvitteringen.

– Frölunda är hur bra som helst ändå förlorar de andra perioden, säger experten Niklas Wikegård i C More.

Den tredje perioden blev lite försenad då isen behövde kylas lite extra uppe i Stockholm. När det väl blev spel skulle Ryan Lasch få ett drömläge men helt fri drog han pucken utanför. Istället kunde Niclas Bergfors sätta dit pucken för Djurgården och få Hovet att koka.

Några fler mål skulle det inte bli på Hovet trots flera fina chanser för båda lagen. Extra tungt blev det för Frölunda när Jacob Moverare åkte ut med tre och en halv minut kvar och Anders Grönlund åkte ut strax därefter.

Nu väntar ett par dagar innan nästa drabbning drar igång. Då först på tisdag när serien vänder tillbaka till Göteborg och Scandinavium.