Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: DENNIS YLIKANGAS

Frölunda polisanmäler hot efter storförlusten

Efter storförlusten mot Örebro med 1–7 riktades hot mot Frölunda Indians. Hot som klubben nu valt att polisanmäla och polis var på plats under lagets träning.
– Vi har valt att vidta åtgärder, säger Frölundas press- och informationschef Peter Kymmer.

Under torsdagen åkte Frölunda på en riktig smäll när krislaget Örebro körde över Frölunda. Till slut blev det hela 7–1 till Örebro och Frölundas tränare, Roger Rönnberg, hade svårt att hitta ord till att förklara lagets insats.

– Jag har faktiskt svårt med orden. Jag är riktigt ledsen. Jag är besviken på ett sätt som jag tidigare bara har varit när säsongen tagit slut här i Frölunda. Det här känns in i själen, säger han.

LÄS MER: Frölundas guldplan – locka hem stjärnorna: "Inget vi hymlar om"

Dagen efter storförlusten mot Örebro tränade Frölunda inför lördagens hemmamöte med Växjö. Då med polis på plats i Frölundaborg.

Klubbens säkerhetschef vill inte berätta varför, inte heller klubbens ordförande Mats Grauers.

LÄS MER: Så blev Frölunda bäst i världen på att få fram talanger

I stället är det klubbens press- och informationschef som frågor hänvisas till.

– Efter matchen och i samband med matchen skrevs det saker på sociala medier till oss. Vi valde att vidta åtgärder i samband med matchen och träningen idag, säger Peter Kymmer och fortsätter:

– Det var någon form av hot.

Mot en enskild person eller laget?

– Det var mot laget, föreningen som helhet och inte mot en enskild person.

Enligt uppgift till GP inkom hotet under matchen mot Örebro. En möjlig hypotes som polisen kommer titta på är att hotet är kopplat till spel på matchen.

– Det var förhöjd säkerhet redan under torsdagen och polisen tog emot oss när vi kom till Frölundaborg och sen var ju polisen här idag. Jag har inte upplevt det här tidigare och det är tråkigt. Sen var det förhoppningsvis någon som i stundens hetta var arg utan att tänka att det var något man skulle genomföra. Sen är det självklart inte okej. Det är bra att både polis och vår säkerhetschef agerar, oavsett om det är tomma hot eller inte. Det är bra att de markerar, säger Sebastian Stålberg.

LÄS MER: Brynäs vill nobba spelbolagens miljoner – följer Frölunda efter?

Polisanmälan gjord

Hur går ni vidare? Kommer polisen vara på plats under en tid?

– Det får vi bedöma. Men polisen är kontaktad och en polisanmälan är gjord, säger Peter Kymmer.

Polisen kan i dagsläget inte berätta särskilt mycket om vare sig närvaron på träningen eller det inkomna hotet.

– Jag vet inte så mycket om det här än, vi försöker få tag i supporterpolisen så att vi får veta mer. Det är de som har kontakt med klubbarna. Frölunda har gjort en polisanmälan och det gäller olaga hot. Men det är, som Frölunda själva säger, inte riktat mot en enskild person. Sen vad den innehåller, det får Frölunda själva berätta om de vill det, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.