Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Frölunda lånar ut Jesper Emanuelsson

Skador och utlåningar har gjort Jesper Emanuelssons säsong till en krokig historia. Nu bär det i väg till Norrköping och allsvenska Vita Hästen.
– Jesper behöver speltid och det här är en bra lösning, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Jesper Emanuelssons säsong har inte utvecklats som planerat. Efter att ha gjort 28 SHL-framträdanden förra säsongen skulle 19-åringen nu ta nästa steg.

Men skador och en konkurrenskraftig A-trupp har i stället lett till att det bara blivit fyra SHL-matcher hittills säsongen 2018/2019. I 0–3-förlusten hemma mot Färjestad blev det bara en dryg minuts istid, och nu bär det av till allsvenska Vita Hästen.

– Jesper behöver speltid och det här är en bra lösning, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Bottenlag i Hockeyallsvenskan

Emanuelsson gjorde under hösten bland annat sju matcher i Frölundas samarbetsklubb Hanhals i division 1, men nu ska han alltså få speltid ytterligare ett steg upp i seriesystemet.

– Han är utlånad tillsvidare och vi har rätten att plocka hem honom när vi vill, säger Fredrik Sjöström till hemsidan.

Vita Hästen ligger just nu sist i Hockeyallsvenskan, med hela 10 poäng upp till säker mark.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.