Frölunda kvitterade mot Brynäs

|

Inför hemmapubliken i Scandinavium besegrade Frölunda Brynäs och kvitterade därmed kvartsfinalen till 1-1 i matcher.

Efter en intensiv kamp stod Frölunda som segrare med 2-1. En målsnål, men ändå rolig match.

Det blev en hård och intensiv inledning på matchen. Det var också lite gnälligt och grinigt mellan spelarna ute på isen. Precis som det ska vara i ett slutspel.

Frölunda inledde matchen bäst och satte hård press på Brynäs i anfallszon. Laget mattades dock och Brynäs kom in bättre i spelet.

Det var också Brynäs som tog ledningen efter drygt sex minuter när Andreas Dackell lyfte in en på från vänster in framför mål. Jesper Ollas var på plats och styrde pucken förbi Frederik Andersen i målet.

Frölunda samlade dock ihop laget och fick på nytt grepp om spelet och skapade många chanser framför Johan Holmqvist. Kvitteringen kom också när Fredrik Eriksson från blå linjen dundrade in pucken bakom Holmqvist.

I den andra perioden startade Brynäs bäst, men lyckades inte göra något mål. I stället tog Frölunda ledningen när Mathis Olimb i numerärt överläge slog in en målvaktsretur i öppet mål.

I sista perioden blev Frölunda väldigt avvaktande i sitt spel. Brynäs trycket på, men skapade inte så många farliga chanser.

Efter kritiken mot domarna i den första kvartsfinalen var det nya domare som dömde i Scandinavium.