Frölunda föll i sudden

|

Med två minuter kvar kvitterade Timrå och tog sen bonuspoängen på övertid.

- Visst är jag besviken att vi inte vann eller fick med oss en bonuspoäng, säger ex-timråiten Riku Hahl.

Det blev ett lika snöpligt slut för Frölunda mot Timrå som en tung inledning på matchen för serietvåan.

Trots stort spelövertag nästan hela tredje perioden gled segern Frölunda ur händerna.

Och då hjälpte det inte att man kom tillbaka och vände på matchen efter underläge 0-2 i början av andra perioden sedan Magnus Pääjärvi Svensson och Petr Tenkrat målat för hemmalaget.

Pääjärvi Svensson gjorde 1-0 efter åtta minuter sedan Ronnie Sundin missat en rensning friställt talangen Tenkrat i början av andra när tjecken fick pucken serverad vid Ahonens bortre stolpe och med nästan öppet mål sedan Björn Svensson åkt mellan två Frölundabackar.

Då tog Ulf Dahlén en time out och fick fart på sitt lag igen.

- Jag sa att vi måste upp ett snäpp, vi var väldigt passiva vid deras andra mål, säger Frölundacoachen.

Som fick se sitt lag ta tag i taktpinnen allt mer och få kontakt igen när Janne Niskala sköt 1-2 i power play bara minuter efter Timrås andra mål.

I mitten av andra kvitterade Frölunda till 2-2 när Tomi Kallio tog tillvara på en retur från Johan Backlund i Timråkassen.

Niskala ett fint tillskott

Och i slutet av perioden visade Janne Niskala återigen vilket fantastiskt fint tillskott han är offensivt när han drog in 3-2 sedan Riku Hahl vunnit en tekning och skickat pucken bakåt till Niskala.

Ett resultat som inte såg ut att bli något annat under en tredje period där Frölunda var klart bättre än Timrå och såg ut att vara på väg mot tre poäng och serieledning i Elitserien eftersom Linköping samtidigt låg under hemma mot Södertälje.

Men när Joseph Di Penta åkte ut för crosschecking med två minuter kvar av ordinarie tid fick Timrå sin sista chans - och tog den.

Återigen var det Petr Tenkrat som lyckades överlista en annars storspelande Ari Ahonen i målet.

- Det var aldrig över och de gjorde till slut mål och kom tillbaka, säger Riku Hahl.

Som inte heller denna gång fick vinna i sin forna hemmaarena.

Gyllene läge

Direkt i början av övertiden hade annars Frölunda ett gyllene läge i power play när Eric Moe satt i utvisningsbåset, men då stod Johan Backlund i vägen för alla försök.

Och när Moe frispelades direkt ut ur utvisningsbåset kunde hemmabacken skjuta bonuspoängen till Timrå i stället.

- När det blev övertid så ville vi ha bonuspoängen och riskerade lite. Vi hade vår chans i power play, tyvärr är det inte mycket att göra åt deras mål, säger Hahl,

Som precis som övriga i Frölunda var besvikna över en poäng den här kvällen.

- Det känns tufft med en poäng, men vi kom i alla fall tillbaka bra efter deras 2-0.

- Nu måste vi bara fortsätta bli bättre och det är det vi försöker. Varje vinst ger oss självförtroende och vi är på rätt väg, men det är också mycket jobb kvar för oss, avslutar Hahl.