Frölunda övertygade och avgjorde i andra

|

Tabelltvåan kom på besök till Scandinavium och plötsligt blev det ordentlig fart på Frölunda. Med högt tempo och snabba spelvändningar satte laget Brynäs under hård press.

Första perioden blev visserligen mållös, men det bjöds ändå på många chanser från båda lagens sida.

–Att det stod 0–0 efter första perioden kan man nog säga att det var Niklas Svedbergs förtjänst, han fredade vårt mål, sade Brynäs tränare Tommy Jonsson.

Sjöström spräckte nollan

Så plötsligt lossnade det för Frölunda i andra perioden. Per-Johan Axelsson bröt en passning vid egen blå linje. Efter en snabb kontring spelade han fram Fredrik Sjöström som sköt i mål. Christian Bäckman gjorde 2–0 när han ur liten vinkel satte pucken i öppet mål, sedan Niklas Svedberg lämnat en retur.

Tredje målet kom efter 16.17 i mellanperioden. Det var slitvargen Mikael Johansson som svarade för det. Då hade han varit på isen i 18 sekunder efter att ha suttit i utvisningsbåset.

–Jag tycker att vi i spelet fem mot fem var det klart bättre laget, sade Frölundas tränare Kent Johansson.

Frölunda fortsatte att spela bra i tredje perioden, men det gjorde också Niklas Svedberg i Brynäs mål.

–Där spelade vi för att stänga matchen, och jag tycker att vi gjorde det bra, sade Kent Johansson.

Tröstmål av Larsson

Brynäs fick ett tröstmål när Johan Larsson på en retur fick in pucken bakom Frederik Andersen i lagets sjätte numerära överläge.

–Vi försökte verkligen komma tillbaka i tredje perioden, men vi var alldeles för tama. Vi kan spela betydligt bättre än vad vi gjorde i kväll, sade Tommy Jonsson.

–Sett över hela matchen var Frölunda det klart bättre laget och vann rättvist.

I tomt mål kunde Joel Lundqvist fastställa slutresultatet med en minut kvar av matchtiden.

–Det var en mycket bra laginsats i kväll, och äntligen fick vi till lite effektivitet framför mål, sade Kent Johansson.

–Det har varit alldeles för dåligt med det på sistone.