Isaac Kiese Thelin är frisk, redo och i målform. Nu vill han träffa rätt även i landslaget efter en målrik tid i Belgien.
Isaac Kiese Thelin är frisk, redo och i målform. Nu vill han träffa rätt även i landslaget efter en målrik tid i Belgien.

Från lyckade lån till landslagets startelva

Lånen har blivit lyckade för både Isaac Kiese Thelin och John Guidetti. Nu får båda chansen i den sista landskampen före VM-truppsuttagningen.

ANNONS
|

Det råder ett träningsfritt lugn inför en rumänsk avresa och efter en chilensk storm för stora delar av det svenska landslaget.

För Isaac Kiese Thelin blev det en efterlängtad träning på söndagen, efter att landslagssamlingen för hans del hittills gäckats av feber och förkylning, vilket kulminerade i att han inte kunde delta i lördagens 1–2-förlust mot Chile.

- Jag känner mig bättre nu. Jag tränade i dag och testade. Jag tar dag för dag och stressar inte fram något, säger Kiese Thelin inför det som med största sannolikhet blir en landskamp från start mot Rumänien på tisdag.

ANNONS

TT: Hur viktigt är det för dig att prestera där?

- Så klart är det viktigt. Men det är inte i morgon som VM-truppen tas ut. Det gäller att också fortsätta prestera i klubblaget. Då har man alla chanser att vara med.

Lyckade lån

I Belgien har Isaac Kiese Thelin verkligen fått det att lossna. Hans namn, med 16 fullträffar därtill, toppar den belgiska skytteligan. Med andra ord har utlåningen till Waasland-Beveren från Anderlecht blivit precis det han hade hoppats på.

TT: Hur påverkas du av att du hittat målformen?

- Det påverkar positivt. Man har bra självförtroende och tror på sig själv. Det är jättebra.

John Guidetti är en annan som hittat rätt genom lån, i spanska Alavés. Kanske inte samma målstim, men likväl efterlängtad speltid. Han kommer att starta på topp bredvid Kiese Thelin, bekräftar Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

ANNONS

- Det är klart att det är en chans att visa upp sig och en chans att göra något bra. Det är viktigt för mig att spela bra men det är så mycket större än mig. Vi ska gå in som grupp och fortsätta på det vi har gjort. Vi ska göra det tillsammans, säger Guidetti och fortsätter:

- Man vill åka till ett VM och spela, det vill ju vem som helst. Men om man börjar fokusera på sig själv så blir det inget bra slutresultat. Man ska gå ut med målet och fokuset att det svenska landslaget ska vinna en landskamp.

Alla får chansen

Guidetti och Kiese Thelin utgör två delar av den elva som till matchen mot Rumänien byts ut helt och hållet. Vilket har varit fallet även på andra landslagssamlingar.

- Det ska bli jätteroligt att se dem. Jag tycker om det här och vi har gjort så tidigare för att de som har varit med hela samlingen ska få visa upp sig. Jag hoppas att de igen tar chansen att visa upp sig, säger förbundskapten Janne Andersson.

ANNONS

Och han kan välja mellan samtliga spelare, förutom Christoffer Nyman som lämnat samlingen med skadebekymmer.

- De som inte spelade i går spelar. Hälsoläget efter gårdagen är också bra. Inga skavanker, säger Andersson.

TT

Fakta: Landslagets program

24 mars: Landskamp, Sverige–Chile, Solna, 1–2.

27 mars: Landskamp, Rumänien–Sverige, Craiova.

15 maj: VM-truppen presenteras.

23–25 maj: Truppen samlas i Stockholm.

28 maj–1 juni: Förläger i Båstad.

2 juni: Landskamp, Sverige–Danmark, Solna.

5–10 juni: Andra delen av förlägret i Stockholm.

9 juni: Landskamp, Sverige–Peru, Göteborg.

12 juni: Sverige åker till VM-basen Gelendzjik i Ryssland.

16 juni: Landslaget åker från Gelendzjik till Nizjnij Novgorod.

VM i Ryssland avgörs 14 juni–15 juli. Sveriges gruppspelsmatcher:

18 juni: VM, Sverige–Sydkorea, Nizjnij Novgorod.

23 juni: VM, Tyskland–Sverige, Sotji.

27 juni: VM, Mexiko–Sverige, Jekaterinburg.

ANNONS