Från Las Vegas till Gothia Cupvinnare

I 16-årsklassen vann Las Vegas Sports Academy finalen i Gothia Cup. - Det här är första gången jag är utomlands, jag kommer minnas detta för resten av mitt liv, säger målskytten Traedon Chamberlain.

|

Från öknen i Nevada flög Las Vegas Sports Academy till Göteborg och Gothia Cup. Laget tog sig genom veckan för att slutligen vinna över spanska Ed Moratalaz med 2-1 på Gamla Ullevi.

Första målet nickades in av Traedon Chamberlain, 16 i den 18:e minuten och en av de mest tongivande spelarna i truppen.

- Det här är fantastiskt, säger han.

Enligt vädermätningarna var det 29 grader på Heden på lördagseftermiddagen. Men Traedon Chamberlain visade sig trots allt inte vara van vid värmen.

Handplockat lag

Han är nämligen, tillsammans med halva laget, handplockad från förre vinter-OS-stadenSalt Lake City i Utah.

-Vi fick mejl om av Matt (Broadhead, tränare) omGothia Cup. Jag träffade de flesta spelarna när jag kom till Sverige. Vi har inte känt varandra i ens två veckor. Jag var tvungen att lära känna alla utanför plan för att vi ska känna oss som en familj, säger han.

I matchen kvitterade Ed Moratalaz genomMarc Llorente Iglesias på straff efter att det varit oroligt i amerikanernas straffområde vid en hörna.

Halvvägs in i andra halvlek fick även Las Vegas en straff somDavid Brog distinkt slog in i vänstra hörnet, och resultatet stod sig till slutsignalen ljöd.

Tränaren Matt Broadhead hyllar Gothia Cup.

-Det är en professionell miljö, Gothia Cup genomförs på ett fantastiskt sätt. Titta på ungarna, de svävar på molnjust nu.