Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elfsborgs målvakt David Olsson som debuterade i allsvenskan.

Från klacken till allsvensk debut

Fram till förra sommaren stod han bland Guliganerna i klacken. Nu debuterade målvakten David Olsson, 20, i allsvenskan när Elfsborg och Kalmar spelade 2–2.

Kevin Stuhr Ellegard var avstängd. Därför fick David Olsson för första gången spela i allsvenskan. Passande nog startade debuten vid målburen just nedanför den ståplatsläktare där han så många gånger har stått.

David Olsson har spelat i Elfsborg sedan han var sex år. Han har samtidigt varit en aktiv supporter på Guliganernas läktare. Han har sjungit, jublat och hejat. Nu var det han själv som fick applåder.

- Det var lite fjärilar i magen under de första minuterna, men det släppte ganska fort. Jag kände en otrolig stöttning från läktaren från minut ett. Jag hade publikens stöd och det höjde mig, säger David Olsson.

Nära på straffen

Målvaktsvikarien gjorde trygga och stabila ingripanden. Det var ingen kavalkad av jätteräddningar, för det gav inte Kalmars anfall honom möjlighet till – trots tydligt småländskt spelövertag.

- Det var skönt att få några saker att göra i början så att man kom in i det och var med i matchen.

Den första riktigt svåra prövningen kom i 63:e minuten. Då låg bollen på straffpunkten efter att Erton Fejzullahu blivit fälld. Romário slog straffen lågt och hårt. Olsson slängde sig åt rätt håll – höger – men hann inte ner.

- Jag kände att jag var nära. Nästa gång tar jag en sån straff, säger David Olsson.

Straffen betydde Kalmarkvittering till 1–1 och att Nanne Bergstrands lag startade en intensiv jakt på ett segermål.

Två sena mål

Målet kom inte förrän i 87:e minuten – men då för Elfsborg. Inhopparen Per Frick bröstade in 2–1 på en retur från ribban.

Men i 90:e minuten lyckades Kalmars inhoppare Philip Hellquist nicka in en välförtjänt kvittering.

- Den gick in vid första stolpen. Jag rörde mig åt motsatt håll och det var svårt att vända. Det kändes surt att släppa in den precis efter at vi hade gjort ett sent ledningsmål, säger Elfsborgsmålvakten.

Målskytten var desto nöjdare. Förre djurgårdaren Philip Hellquist – tillbaka i allsvenskan efter två och ett halvt år i Österrike – gjorde sitt tredje inhopp och sitt första mål för nya klubben.

- Jätteskönt. Självklart vill jag göra mål. Jag känner att jag har fått en bra start i Kalmar, säger stockholmaren.

Kalmars starka form fortsätter under ledning av återvändaren Nanne Bergstrand: Fem segrar och bara en förlust på de sju senaste matcherna.