Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Graham Potter. Arkivbild.

Frågetecken kring Östersund kanske rätas ut

Svenskt cupguld och Europa League-framgångar förra året. I år finns det desto fler frågetecken kring Östersund. Vissa av dessa kanske rätas ut i kväll.

Det mest "akuta" frågetecknet för Östersund här och nu är framtiden för succétränaren Graham Potter. Britten, som varit med hela vägen från division II till Europa League, har flitigt kopplats samman med brittiska Championshipklubben Swansea.

- För mig är Graham som min ryggrad, så det finns roligare saker att läsa i tidningarna. Men samtidigt stöttar jag honom i alla hans val om han skulle försvinna, sade Östersundskaptenen Brwa Nouri till TT efter lagets match mot Sirius i veckan.

Beskedet om Potters framtid i klubben kan komma i kväll.

Klubbens ordförande Daniel Kindberg har kallat till en presskonferens klockan 20 under lördagen, direkt efter hemmamatchen mot Häcken i allsvenskan.

”Efter ordinarie presskonferens i samband med matchen Östersund–Häcken låter vi meddela att Daniel Kindberg kommer att tillkännage ett par nyheter och klara ut vissa spekulationer och rykten”, skriver ÖFK på sin hemsida.

Just Kindberg har varit i centrum i en annan del av den storm som omgärdat klubben utanför planen.

För drygt en månad sedan släpptes Daniel Kindberg efter att ha suttit anhållen misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Brottsmisstankarna mot honom kvarstår dock enligt kammaråklagare Niklas Jeppsson på Ekobrottsmyndigheten.