Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Fräcka hånet mot Norge: "Avskyvärt"

Det norska längdlandslaget hånades med hjälp av en lapp när de anlände till skidanläggning i Ruka. – Det är säkert inte det sista skämtet vi råkar ut för, säger åkaren Finn Hågen Krogh.

På skidanläggningen i finska Ruka, där morgondagens världscuppremiär äger rum, hängde det på vägen till spåren en lapp med följande budskap:

”DDR NORWAY SKI TEAM = DOPING TEAM”

Med på lappen, som snabbt rycktes ned, fanns även en spruta. 

Det är det första hånet mot det norska längdlandslaget under säsongen men det lär inte bli det sista, i alla fall om man ska tro norske stjärnanåkaren Finn Hågen Krogh.

– Jag ser det mer som ett skämt, det måste vi tåla. Det är säkert inte det sista skämtet vi råkar ut för. Så långt har det gått väldigt bra, men vi får se på loppet i morgon. Jag tror inte det blir något särskilt, säger han till Sportbladet.

"Det är avskyvärt"

Alla hade inte samma lättsamma sätt att se på incidenten.

– Jag har ingen aning om vad den kreatören hade för ett syfte med att sätta upp den. Det är första gången jag ser den. Ett väldigt dåligt skämt, säger Charlotte Kalla till Expressen.

Den finska åkaren Aino-Kaisa Saarinen har varit en av de mest högljudda kritikerna av Therese Johaug och Norge under den senaste tidens dopningsskandaler. Trots det upprördes hon av lappen.

– Det är avskyvärt. Jag förväntar mig fair play i tävlingarna men även från fansen, säger hon till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.