Frölundas supertalang inför debuten i Tre Kronor: "Det största jag varit med om"

Uttagningen till Tre Kronor är det största som Frölundas 17-årige stjärnskott Rasmus Dahlin har varit med om. – Det är en dröm, jag har inte riktigt förstått det än, säger han.

ANNONS
|

Saker och ting har hänt fort för supertalangen från Lidköping. Med nummer 26 på ryggen debuterade han under säsongen som 16-åring i Frölunda Indians – och blev snabbt en publikfavorit som inte minst under slutspelet briljerade med sin okonventionella och orädda spelstil. Lägg där till att han före 17-årsdagen, som firades nyligen, hann med att spela JVM samt att ta hem CHL-bucklan med Frölunda. Ingen dålig början på karriären. Som GP berättat väntar nu ännu ett stort steg med stundande debut i Tre kronor.

"Största jag varit med om"

– Att blir uttagen i Tre Kronor är det största jag varit med om, säger Rasmus Dahlin till FHC:s webbsida. Den unge backen finns med i den trupp som på tisdagen samlas i Stockholm inför dubbelmötet mot Vitryssland i Grodno i slutet av veckan. Om beskedet att han är med i truppen säger Rasmus Dahlin till Frölundas webb: – Det är en dröm och jag har inte förstått det än, säger han.

ANNONS

"Jag skall bara njuta"

Hittills har den unge talangen respektlöst tagit för sig på isen bland mer rutinerade spelare – något han uppenbart tänker fortsätta med: – Jag skall bara njuta och spela så bra hockey som möjligt, säger Rasmus Dahlin inför A-debuten i Tre Kronor. Han fortsätter: - Att det har gått så bra under den här säsongen är något jag tar med mig, summerar Dahlin inför samlingen med Tre Kronor.

ANNONS