Frölunda-stjärnan gör comeback

ANNONS
|

Under förra årets slutspel som slutade med SM-guld för Frölunda Indians blev Johan Sundström utsedd till MVP (mest värdefulla spelaren) i hela slutspelet.

Årets slutspel med Frölunda har dock kantats av skador och Sundström har fått sitta på läktaren och följa lagets framfart. Men Sundström har tränat med laget i helgen och i måndags.

– Han är dag-för-dag, sa Roger Rönnberg efter måndagsträningen.

Efter tisdagens värmning berättar dock Sundström själv att Frölunda får tillbaka en viktig kugge till tisdagens semifinal. Han värmde med övriga laget under förmiddagen och bekräftade att han kommer finnas med på flyget som reser till Gävle.

ANNONS

– Ja, det blir spel. Det ska bli jättekul, såklart. Kul att vara tillbaka. Jag ska ge allt jag har, säger han till GP.

"Ladetill några stygn till i ansiktet"

Men olyckan hade kunnat vara framme igen för Sundström. Under måndagens träning fick han en puck i ansiktet som orsakade blodvite. Men skadan håller honom inte borta från spel.

– Det var ingen fara. Sånt händer. Det var inte mer än så. Jag ladetill några stygn till i ansiktet, säger han.

Och det är helt klart en spelsugen Sundström som kommer förstärka Frölunda i semifinal nummer två och skadan, som hållits hemlig så här i slutspelstider, ska inte hämma nyckelspelaren.

–Jag känner mig trygg, så det är bara att gå ut och köra i kväll. Det är klart att det aldrig är roligt att sitta vid sidan. Men nu tycker jag att jag gjort allt för att vara redo, säger han.

Viktigast: "Försvarsmentaliteten"

Från läktarplats kunde Sundström titta lite extra noga på motståndaren Brynäs och han har en klar bild av vad som krävs för att utjämna semifinalserien till 1-1 i matcher.

– De är bra i powerplay och de vänder spelet snabbt, det är ett offensivt lag. Men det är som Roger (Rönnberg) säger: Försvarsmentaliteten. Att täppa igen och att man ligger på rätt sida och spelar klart alla situationer.

ANNONS

ANNONS