Frölunda förlänger med guldbacken

David Printz, 38, bytte Timrå mot Frölunda med ett SM-guld som facit. Nu meddelar Frölunda att guldbacken förlängt över nästa säsong.

ANNONS
|

Han var aningen ifrågasatt när han kom till Frölunda från Timrå (i utbyte mot Filip Westerlund) i vintras. Men David Printz motbevisade kritikerna – och nu belönas 38-årige backen med en förlängning.

– Det känns otroligt inspirerande, och att få komma ner hit nu direkt och sätta igång träningen känns jättebra. Jag är laddad för en säsong till, säger Printz till Frölundas Facebook efter att ha anslutit till lagets träningsläger i Turkiet.

Sportchefen Fredrik Sjöström har tidigare inte hymlat med att klubben pratade med veteranen – och att en förlängning över nästa år kunde vara aktuell.

ANNONS

Flög till Turkiet – och överraskade laget

– Vi har haft diskussioner med David och nu har vi äntligen fått det klart. Printz var killen vi ville ha in på sista backplatsen och jag är jätteglad att vi fått till en lösning på ett år, säger Sjöström.

Sportchefen var själv med och flög ner den 38-årige backveteranen till lägret efter att kontraktet var påskrivet.

– Det kändes som att det var lite snabba ryck där, men det var jättekul att se alla chockade ansikten här. Det var ingen som visste att jag kom utan jag bara dök upp som gubben i lådan, säger David Printz till klubben Facebook.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS