Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fougberg klar för EM

Ullevis Charlotte Fougberg är klar för inne-EM efter ett fint lopp i Globen. - Jag förbättrade mitt personliga rekord med 15 sekunder och hoppas kunna ta lite till i Scandinavium, säger hon.

27-åriga "Lotta" kommer från Lerum ,men har tävlat för Ullevi sedan hon var 18 år. Efter sina 9.07 i Stockholm är hon 19:e på listan över tänkbara EM-löpare i Scandinavium och måste antagligen bli ännu bättre för att ta sig till final.

- Jag är beredd på allt, för vad som helst kan hända, säger hon.

Utomhus är 3 000 meter hinder hennes sträcka.

Förutom Fougberg tog förbundskapten Stefan Olsson efter galan i Globen givetvis ut världsettan och nyblivna svenska medborgaren Abeba Aregawi på 1 500 meter. Dessutom är längdhopparen Andreas Otterling och femkamparen Ellinore Hallin klar. Det innebär att truppen nu består av 34 aktiva. En reserv på 4x400 meter kommer garanterat med.

I helgen finns en sista chans att kvalificera sig. Bland annat finns tresteg för seniorer inlagt vid en ungdomstävling i Göteborg. Där gör Öisaren Mathias Ström ett sista försök.

Även i junior-SM, som avgörs i Uddevalla, finns det kvalmöjligheter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.