Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fotskadad Doyle upp i VM-ledning

Krasch i söndags i förra veckan. Operation i måndags. Men under lördagen körde Jason Doyle VM-speedway som om inget hade hänt. Femton poäng blev facit för australiern som gick upp i delad VM-ledning.

Doyle, som till vardags kör för elitserielaget Rospiggarna från Hallstavik, kraschade i Polen i slutet av förra veckan och ådrog sig tre frakturer i högerfoten. En operation senare var Doyle, tvåa i VM-sammandraget inför Horsens GP, redo att ställa sig vid startlinjen.

Och vilken rivstart det blev. Doyle vann sitt första heat före Tai Woffinden, men fick se sig slagen av blågule föraren Fredrik Lindgren i sitt andra heat. Fast Doyle avslutade med ännu en seger och två andraplatser.

I semifinalen blev det ännu en seger, vilket innebar att Doyle säkrade sin nionde GP-final i rad.

I finalen hade Doyle, som körde med högerfoten i en extra stor stövel och stöttade sig på kryckor mellan heaten, sällskap av ryssen Emil Sajfutdinov och polackerna Maciej Janowski och Patryk Dudek, som var i VM-ledning före lördagens GP.

I finalracet blev Doyle emellertid utan poäng, samtidigt som Dudek blev trea, något som innebär att de delar ledningen i VM-sammandraget på vardera 65 poäng, sju poäng mer än tredjeplacerade Janowski.

Fredrik Lindgren, som liksom Antonio Lindbäck åkte ut i semifinalen, är fyra på 51 poäng. Lindbäck är 14:e på 29 poäng.