Fotbollsvärlden sörjer Salas bortgång

Den kropp som bärgats från det försvunna flygplanet där fotbollsspelaren Emiliano Sala färdades har nu bekräftats som den argentinske stjärnan.

ANNONS
|

"Kroppen som bärgades till Portland har formellt identifierats av rättsläkaren i Dorset som den professionelle fotbollsspelaren Emiliano Sala. Familjerna till herr Sala och piloten David Ibbotson har underrättats. Våra tankar är med dem", skriver Dorset-polisen på Twitter.

Den 28-årige argentinaren Sala var på väg till sin nya brittiska klubb Cardiff från franska Nantes när planet, en Piper Malibu, försvann den 21 januari. Sala och piloten Ibbotson var de enda personerna ombord.

LÄS MER: "Jag är glad att jag inte försökte fly direkt"

Planet hittades på havsbotten drygt tre mil utanför Guernsey i Engelska kanalen i söndags och i måndags upptäcktes argentinarens kropp.

ANNONS

LÄS MER: "Jag var en av de första in på planen – sprang och hoppade"

Arbetet med att bärga hela flygplansvraket har avbrutits på grund av svåra väderförhållanden.

Nyheten om att Emiliano Salas kropp nu har hittats har fått fotbollsvärlden sörja anfallarens bortgång.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS