Fotbollstränaren Gérard Houllier har avlidit – blev 73 år gammal

Gérard Houllier, 73, tränade det franska landslaget och klubbar som Liverpool, Lyon och PSG. Under måndagen kom beskedet att tränarlegendaren avlidit, något som franska RMC uppger.

ANNONS
|

Han började sin långa och framgångsrika tränarkarriär i Le Touquet redan 1973. Därefter har det blivit klubbar som Lens, PSG, Lyon och Aston Villa för Gérard Houllier som även var förbundskapten för Frankrike 1992-1993.

Det är dock för sina år i Liverpool från 1998-2004 som han fått mest uppmärksamhet för utanför Frankrikes gränser.

Under sina år i den engelska storklubben vann Liverpool FA-cupen, Ligacupen, Charity Shield och Uefa-cupen.

Någon ligatitel blev det aldrig under hans tid hos Liverpool. Ligatitlar vann han dock med både Paris-Saint Germain och Lyon.

Sista tränaruppdraget var den engelska klubben Aston Villa där han slutade 2011.

ANNONS

Under måndagen kom tråkiga nyheter då franska RMC gick ut med att Gérard Houllier avlidit, han blev 73 år gammal.

Carragher: ”Älskade den mannen”

Efter nyheten strömmar det in kondoleanser. Så väl från tidigare kollegor som klubbar Houllier tränade under sin framgångsrika karriär.

”I dag sörjer vi bortgången av vår trippel-vinnande tränare Gérard Houllier. Liverpool Football Clubs tankar går till Gérads familj och hans många vänner”, skriver Liverpool FC i ett uttalande.

Paris Saint-Germain, som Houllier tränade åren 1985-1988, valde att hylla sin tidigare tränare med en bild på honom och en annan stor fotbollsprofil med historik i klubben, brassen Ronaldinho.

”Det är med stor sorg som Paris Saint-Germain nås av beskedet att vår före detta tränare Gérard Houllier har gått bort. Klubben sänder sina uppriktiga kondoleanser till hans nära och kära”, skriver PSG.

Den tidigare Liverpool-spelaren Jamie Carragher, som numer är tv-expert för kanalen Sky, hade Houllier som tränare under åren som fransmannen basade över Liverpool. Även han reagerade starkt på beskedet.

”Jag var i kontakt med honom förra månaden för att arrangera så att han kunde komma till Liverpool. Jag älskade den mannen, han förändrade mig som person och spelare och fick Liverpool att börja vinna titlar”, skriver Jamie Carragher.

Owen: ”Helt förkrossad”

Klubbikonen Michael Owen, som tillsammans med Steven Gerrard, var den stora stjärnan i det Houllier-ledda Liverpool tog även han nyheten hårt.

ANNONS

”Jag är helt förkrossad över att höra att min förre tränare, Gérard Houllier, mycket tragiskt har gått bort. En fantastisk tränare och en genuint omtänksam man”, skriver Owen.

ANNONS