Fotbollstalang drabbad av cancer: "En chock"

ANNONS

Norwich-målvakten Dan Barden tvingas ta en paus från fotbollen. 20-åringen har diagnostiserats med testikelcancer.

– Det har varit en väldigt prövande tid för mig, men stödet från min familj, vänner och lagkamrater har hjälpt mig genom de senaste veckorna, säger Barden som just nu är utlånad till Livingston i skotska ligan till The Guardian.

Barden hyllar läkarna i både Norwich och Livingston som gett honom bästa möjliga hjälp efter beskedet.

– Diagnosen kom som en chock för mig, men det positiva är att vi upptäckt det i ett tidigt stadium och prognosen ser positiv ut. Jag är säker på att jag kommer att klara det och snart vara tillbaka för att göra det jag älskar.

ANNONS

20-åringen är inte den enda brittiska fotbollsspelare som kämpar mot cancer. I förra veckan meddelade Bournmouth-anfallaren och walesiske landslagsspelaren David Brooks att han drabbats av lymfcancersjukdomen Hodgkins lymfom.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS