Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: EDDY LEMAISTRE
Bild: EDDY LEMAISTRE

Fotbollsstjärnans privatflyg misstänks ha kraschat

Cardiff Citys rekordvärvning Emiliano Sala försvann i ett flygplan över Engelska kanalen i måndags kväll, på väg till nya klubben.
– Jag sitter på planet nu och det ser ut som det håller på att falla sönder, ska argentinaren ha skrivit till sina vänner innan avresa.

Cardiff City ligger på nedflyttningsplats i Premier League, och har nyligen förstärkt laget med argentinaren Emiliano Sala från franska Nantes. Sala har varit en av Ligue 1:s bästa målskyttar under säsongen (12 fullträffar hittills) och kostade Cardiff cirka 155 miljoner kronor.

Under tisdagsmorgonen kom dock oroande nyheter från brittiska och franska medier. Såväl BBC som AFP skrev att Salas privatplan, som skulle ta spelaren från Frankrike till Wales, försvunnit över Engelska kanalen.

Enligt WalesOnline, som hänvisar till fransk media, blev den 28-årige anfallaren skjutsad till flygplatsen av (tidigare) lagkamraten Nicolas Pallois.

Tidningen skriver vidare att fransk polis bekräftat att Sala gått på flygplanet. Planet kom sedan att försvinna i närheten av ön Alderney.

"Vi är väldigt oroliga"

Planet, en så kallad "Piper Malibu", försvann från radarn runt 20:30 på måndagen, engelsk tid, och det ska ha varit totalt två personer ombord. Räddningspersonal har sökte med flera helikoptrar under måndagskvällen – och har fortsatt under veckan – än så länge utan resultat.

Den walesiska Premier League-klubben följer händelseutvecklingen noggrant:

– Vi är väldigt oroade över de senaste nyheterna om att ett mindre flygplan försvunnit över kanalen i går kväll (läs: måndag). Vi inväntar bekräftelse på uppgifterna innan vi kan säga något mer, sade Cardiffs ordförande Mehmet Dalman i ett uttalande under tisdagen.

– Vi är väldigt oroliga för Emiliano Salas säkerhet, fortsatte han.

Tog farväl av laget

Anfallaren skrev i lördags på ett kontrakt på 3,5 år med Cardiff, och enligt Aftonbladet, som hänvisar till argentinska medier, ska anfallaren ha klagat på flygplanet redan under resan upp till Wales i helgen. Hans känsla hade inte förändrats inför måndagens flygtur:

– Jag sitter på planet nu och det ser ut som det håller på att falla sönder, ska argentinaren, enligt Sportbladet, ha sagt till sina vänner innan avresa.

I Emiliano Salas senaste Instagram-inlägg (publicerat under måndagen) tog anfallaren farväl av sin gamla klubb Nantes.

Inlägget har överösts med kärlek och med hoppfulla kommenterar om 28-åringens välbefinnande.

Nantes klubbpresident Waldemar Kita gick också gått ut med ett uttalande:

"Jag tänker på hans vänner och familj. Jag hoppas fortfarande, han är en kämpe och det här är inte över. Kanske är han där ute nånstans. Vi väntar på vad vi hoppas ska vara goda nyheter, och vi är väldigt rörda över all support vi fått under (tisdags)morgonen", skrev han tidigare i veckan.

I den franska staden möttes en mängd supportrar och övriga ute på gatorna under tisdagskvällen för att stötta klubben och varandra.

Laget har även ändrat sin profilbild på sociala medier till en porträttbild av den omtyckte anfallaren.

Sökandet efter flygplanet och Emiliano Sala fortsatte under onsdagsmorgonen, men utan resultat.

Myndigheterna har riktat in sig på möjligheten att personerna ombord har lyckats använda sig av flotten som fanns på planet, och det är utifrån den hypotesen sökandet fortlöpt.

Det har spekulerats i vem som anordnade flygresan, men det var åtminstone inte den nya arbetsgivaren Cardiff City.

– Vi talade med spelaren och frågade om han ville att vi ordnade med hans flygresa, vilket i ärlighetens namn hade inneburit kommersiellt flyg. Han avböjde och arrangerade resan själv, sade Cardiffs ordförande Mehmet Dalman till WalesOnline under onsdagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.