Fotbollsfesten är i gång

Redan klockan nio på morgonen var första avspark på Heden. Under förmiddagen strömmade såväl spelare som ledare och publik längs med planerna och njöt av såväl fint väder som fin fotboll.

ANNONS
|

Några av de som spelat sina första matcher på Heden denna morgon var Amanda, Ida och Frida från Lerums IS. Det är första gången för det här laget i Gothia Cup. Inför turneringen har de tränat extra med laget och alla ser fram emot veckan.

–Det roligaste ska bli att möta lag från hela världen och vi har ett lag från USA i vår grupp. I dag spelade vi mot Älvsjö från Stockholm och i kväll ska vi på invigningen, det kommer bli kul, berättar de.

Några andra som hittat till Hedens planer är Helene och Rainer från Värnamo. De är i Göteborg för att följa sin dotters lag under veckan.

ANNONS

–Hon spelar i IFK Värnamo och spelar sin första match här på SKF arena, berätta Helene samtidigt som de ser på matchen mellan Lizzy Football Club och Frankfort FC.

Det är första gången de är med på Gothia Cup och hoppas kunna uppleva Göteborg samtidigt som de följer dotterns lag. Men någon invigning blir det inte.

–Vi låter laget gå på invigningen själva, vi bor ju här med andra föräldrar så vi hittar nog på något med dem.

Ett annat lag som är på plats på Heden är Lizzy Football Club från Ghana. Där gör Gaby sin tredje turnering. Han berättar att han gillar att komma tillbaka till Göteborg. Deras första match i B16-klassen spelade de på Heden 3 och vann mot IFK Falköping med 3-1.

–Göteborg är en fantastisk stad och att spela Gothia Cup är jättekul. Det har varit väldigt häftigt och jag har gjort flera mål.

Sitt bästa minne från tidigare år är från finalspelet på Ullevi för något år sedan. Då spelade Lizzy FC final och Gabys bror var med och vann turneringen.

–Vårt lag i B12 vann cupen och jag var där på plats. Det var en fantastisk match och stämningen var bra. Det var coolt att se min bror vinna, berättar han.

ANNONS

I år siktar de på att vinna turneringen. I alla de årskullar som laget ställer upp.

–Vi siktar på en kvadrupel, alla våra lag vill vinna. Jag tror vi har ganska goda chanser, avslutar Gaby.

ANNONS