Fotbollsfansen ifrågasätter Sergio Agüeros staty

Den före detta fotbollsspelaren Sergio Agüero har fått en staty av sig själv utanför Manchester Citys arena. Men fansen driver med hyllningen – för de undrar om statyn verkligen föreställer den argentinske legendaren, skriver The Daily Mail.

ANNONS

Utanför Manchester Citys hemmaarena Etihad Stadium har den argentiska ikonen Sergio Agüero fått sig en staty. I fredags avtäckte den före detta spelaren fotbollsspelaren skapelsen av sig själv.

Det tog däremot inte lång tid innan bilden av hyllningen spred sig och fansen började ifrågasätta om den verkligen föreställde Sergio Agüero, det berättar bland annat The Daily Mail.

Tycker statyn liknar en annan fotbollsspelare

På sociala medier började bilder på Real Madrids spelare Toni Kroos att delas. Statyn var mer lik honom, menade fotbollsfans. Det hintade också Kroos själv om. Den tyska spelaren Twittrade ett inlägg med statyn, där han svarade:

”Är du säker?” på ett inlägg av BBC-journalisten Simon Stone, med en bild på den avtäckta hyllningen till Agüero.

ANNONS

Det verkar inte störa argentinaren. Efter avtäckningen lade han ut en bild på statyn på Instagram, med texten ”City för alltid” i versaler.

”Evigt tacksam” skriver legendaren, ett inlägg riktat till sin förra klubb, som han slog in det avgörandet läget för, när de vann ligatiteln i Premier League 2012.

Sergio Agüero spelade i det argentinska landslaget i 15 år och vann OS-guld för hemlandet i Peking 2008. Utöver sina framgångar i Manchester City har han spelat i Atlético Madrid och FC Barcelona under sin karriär. Fotbollsskorna fick dessvärre läggas på hyllan förra året, på grund av ikonens hjärtproblem.

LÄS MER:Bekräftat: Agüero lägger av efter hjärtproblemen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS