Fotbollschef ber om ursäkt för nazistreferens

Fritz Keller, ordförande för det tyska fotbollsförbundet (DFB), har hamnat i blåsväder. Anledningen är en kommentar han fällde mot förbundets vice ordförande Rainer Koch.

ANNONS
|

Keller benämnde Koch, som är civilrättsdomare, som "Freisler" vilket syftar på Ronald Freisler, en framträdande nazistisk domare under andra världskriget.

Nu har Keller bett om ursäkt.

"Jag gjorde ett stort misstag som fällde den kommentaren mot min vice ordförande Rainer Koch under styrelsemötet förra veckan", säger Keller i ett uttalande och fortsätter:

"I tider av stora samhällsklyftor borde vi inom fotbollen, efter mitt misstag, sträcka ut händerna och tillsammans visa att vi kan försonas. Jag är glad att Rainer Koch är redo för gemensamma diskussioner."

Fritz Keller, som blev DFB-ordförande 2019, sitter även i europeiska fotbollsförbundet Uefas exekutivkommitté.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS