Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatans vädjan till United: Värva honom

Att Zlatan Ibrahimovic är nära en övergång till Manchester United är ingen hemlighet – men nu ska han enligt radiokanalen Europe 1 även ha vädjat till klubben om att värva PSG-mittfältaren Marco Verratti.

Ryktena kring vilken som blir Zlatan Ibrahimovic nästa klubb har florerat både länge och väl. Den 30 juni går hans kontrakt med PSG, som han tillhört sedan 2012, ut – och då erhåller han och agenten Mino Raiola enligt flera medier en saftig lojalitetsbonus. Det ses av många som en av de stora anledningarna till att en bekräftad övergång drar ut på tiden. Ändå talar det mesta för att den svenske superstjärnan kommer att återförenas med José Mourinho i Manchester United.

Men nu vädjar Ibrahimovic till sin sannolikt nya arbetsgivare – om att köpa PSG-mittfältaren Marco Verratti, 23, som i februari i år förlängde sitt kontrakt med den franska klubben till 2020.

Enligt radiokanalen Europe 1 ska Verratti och nye United-managern José Mourinho ha haft SMS-kontakt under den senaste tiden. Sajten skriver även att klubben ska ha förberett ett bud på stjärnmittfältaren på motsvarade 900 miljoner kronor.

Enligt Verrattis agent kommer han dock, oavsett bud, inte att lämna PSG.

”Det verkar som att Mourinho spelar lite spel i små vänliga SMS till Verratti”, säger den franske fotbollsjournalisten Karim Nedjari till Europe 1.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.