Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatans gjorde sin senaste (och sista?)  landskamp sommaren 2016.  Bild: JOEL MARKLUND
Zlatans gjorde sin senaste (och sista?) landskamp sommaren 2016. Bild: JOEL MARKLUND

Zlatans utspel: ”Gjorde det för att irritera Sverige”

När Zlatan den 2 november la ut en bild på sig själv i den svenska landslagströjan med texten ”Long time no see” började det spekuleras i en landslagscomeback.
Nu berättar 39-åringen varför han la ut bilden.
– Jag gjorde det för att irritera Sverige, säger han till italienska Sky.

Soppan med Zlatans vara eller inte vara i landslaget har pågått sedan anfallaren tackade nej till fortsatt landslagsspel efter EM 2016. Under uppladdningen till VM två år kom en mängd kryptiska meddelanden från Sveriges meste landslagsmålskytt genom tiderna, som hintade om att han kunde vara på väg tillbaka.

Men någon deltagande i landslagsspel har det inte blivit. Förbundskapten Janne Andersson har hela tiden sagt att Zlatan får höra av sig om han ändrat sig kring sitt deltagande.

Med förra veckans bild tog liknande spekulationer fart igen. Efter höstens succéartade säsong med Milan kanske det trots allt kunde bli en comeback i landslaget?

LÄS MER: Karl-Erik Nilsson om Zlatan-kritiken: "Riktigt, riktigt illa”

Så blev det inte. Janne Andersson tog ut andra anfallare – och Zlatan verkar inte ha menat allvar med sin landslagsflört.

Efter söndagens ligamatch mot Hellas Verona, där Zlatan åter blev målskytt, pratade svensken med Sky om bilden.

– Varför jag lade ut bilden? Det var bara för njutningens skull inför landslagens trupputtagningar, inte för att jag vill göra comeback i landslaget. Okej, det var för att irritera Sverige, säger han med ett skratt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.