Zlatans hot: "Stämmer skiten ur TV4"

I Patricks Ekwalls nya bok avslöjas hur Zlatan Ibrahimovic lyckades stoppa ett program om honom i TV4. Programmet skulle bli en Zlatan-special – men det gillades inte av anfallsstjärnan, då i Juventus. ”Du måste ta bort programmet direkt annars stämmer jag skiten ur TV4”, skriver Ekwall om Zlatans hot.

ANNONS
|

Att Zlatan Ibrahimovic länge har varit en mäktig person inom svensk idrott vet de flesta. Men att han stoppat tv-program var fram till dess att Patrick Ekwalls självbiografi smygsläpptes inte vida känt. I boken "Vill du så kan du" berättar tv-profilen om sina många intervjuer med anfallsstjärnan – och ett tillfälle sticker ut lite extra.

Ekwall hade intervjuat Ibrahimovic i Turin när denne spelade i Juventus. Journalisten, som jobbade över 20 år på TV4, var ute på uppdrag i Gefle och bevakade allsvensk fotboll. Telefonen ringde. Det var Zlatan.

”Du måste ta bort programmet direkt annars stämmer jag skiten ur TV4”, skriver Ekwall att Zlatan sa till honom.

ANNONS

Orsaken till ilskan var att TV4 paketerat om intervjun och gjort en Zlatan-special som skulle sändas i en av husets kanaler. Patrick Ekwall svarade att han inte hade någonting med den förändringen att göra.

Programmet ströks

Programmet ströks till slut från schemat – men irritationen från Zlatans sida fortsatte. Vid nästa landslagssamling, där profilerna möttes ofta, sa han ilsket:

"Jag vet att du har fått 80 000 kronor för att göra intervjun".

Ekwall, som enligt egen utsago får samma arvode oavsett uppdrag, förstod inte var påståendet kom ifrån.

–Det gick så långt att jag och Hans Pekkari (dåvarande sportchef på TV4) skrev ett brev till Mino Raiola, men jag har ingen aning om vad det kom ifrån. Det var inte ens i närheten av sanningen, det var ren lögn, säger han till Expressen.

ANNONS