Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Zlatans barndomshem byter ägare: "Tveksam till ett museum"

Zlatan Ibrahimovic barndomshem i Rosengård i Malmö byter ägare, men de tidigare planerna på att göra om lägenheten till ett museum ser inte ut att bli verklighet. – Vad som händer i framtiden vet jag inte, säger Margaretha Söderström, kommunikationschef hos delägaren MKB, till Sportbladet.

Lägenheten på den femte våningen av  Cronmans väg 5A var Zlatan Ibrahimovic barndomshem i Rosengård. Lägenheten har den senaste tiden fungerat som kansli för en fotbollscup som arrangerades på den fotbollsplan som Zlatan inrättat på gården men även som ett slags museum.

– Barnen har fått gå upp i lägenheten för att anmäla sig och vi har även ställt den i ordning i tidstypiskt skick, säger Margaretha Söderström, kommunikationschef hos delägaren MKB, till Sportbladet.

Men några planer på att göra lägenheten till ett permanent museum finns är inte längre, mest på grund av att Zlatan själv inte visat något intresse.

– Vad som händer i framtiden vet jag inte men jag är tveksam till ett museum. Lägenheten kommer tillhöra det nya bolaget där vi är 25-procentig ägare men jag vet faktiskt inte hur tankarna går, säger Söderström.

Fastigheten kommer i stället göras tillgänglig för hyresgäster.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.