Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Zlatans barn bakom flytten till England

Zlatan Ibrahimovic sköt Manchester United till säsongens andra titel på söndagen. Nu berättar svensken om vad som låg bakom beslutet att lämna PSG för England. – Mina barn började ta sig in i huvudet, säger Ibrahimovic till Expressen.

Succén bara fortsätter för Zlatan Ibrahimovic i England. På söndagen ledde han med två mål Manchester United till Ligacup-titeln och tog karriärens 30:e titel. Efter att ha avgjort finalen mot Southampton med en stenhård nick tre minuter från slutsignalen har 35-åringen hyllats unisont av den brittiska presskåren. 

Men det var långt ifrån självklart att det var i Manchester han skulle hamna. I en intervju med Expressen berättar svensken att det var familjen Ibrahimovics yngsta medlemmar som fick honom att välja United. 

– Jag kom när det var rätt ögonblick. England, Mourinho. Och mina två barn. De ville se mig spela i England. Jag hade ställt in mig på en annan plats. Men det var innan. Sedan ringde José. Vi har ett speciellt förhållande. Jag bara bad honom om ett nummer jag skulle ringa, säger han till tidningen och fortsätter:

– I mitt huvud var jag på väg någon annanstans. Men mina barn började ta sig in i huvudet. Och sedan ringde José. Nu är jag här.

Sönerna bestämmer inte nästa flytt

Barnen som fick honom på andra tankar är Maximilian, 10, och Vincent, 8. Men nästa gång det är dags att flytta - det kan bli redan i sommar då United fortfarande väntar på att svensken ska förlänga kontraktet - blir det inte sönerna som bestämmer destination.

– De är nog nöjda med vad jag gör. Men den här gången bestämmer jag. Men vi får se vad som händer. Det handlar om ögonblicket. Var är jag och var vi är om tre månader. Enligt många kunde jag inte göra vad jag gör nu.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.