Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Zlatan uppges lämna Milan – för spel i allsvenskan

Zlatan Ibrahimovic kontrakt med Milan går ut i sommar.
Efter det lutar mycket år att det blir spel i Hammarby och allsvenskan, i alla fall om man ska tro uppgifterna i italienska Corriere della Sera.

Serie A är pausad sedan början av mars till följd av coronaviruset och under flera veckor befann sig Milans svenske stjärna Zlatan Ibrahimovic i Stockholm och tränade med Hammarby IF, klubban han sedan i höstas är delägare i.

LÄS MER: Zlatan har testat negativt för coronaviruset – får bryta karantän

Spekulationerna kring Zlatans framtid efter att kontraktet med Milan går ut den 30 juni har varit många och tog fart ytterligare i och med kontakten med Hammarby.

Enligt den italienska dagstidningen Corriere della Sera ska Zlatan, med de senaste veckorna i Stockholm som bakgrund, ha tagit beslutet att lämna Milan när kontraktet löper ut och då ska en återkomst till allsvenska och spel med Hammarby vara det hetaste alternativet.

Zlatans kontrakt med Milan löper ut 30 juni. Bild: MATTEO GRIBAUDI
Zlatans kontrakt med Milan löper ut 30 juni. Bild: MATTEO GRIBAUDI

Tidningen skriver även att Zlatans agent Mino Raiola, som tidigare varit emot en flytt till Sverige för spel i allsvenskan, ska ha godkänt planen.

Den enda allsvenska klubb Zlatan representerat tidigare i karriären är Malmö FF och när det blev klart att 38-åringen går in som delägare i Hammarby blev det starka reaktioner i Malmö, där statyn av honom bland annat vandaliserades upprepade gånger.

I en intervju med Dplay efter en träning med Hammarby sa Zlatan om en eventuell framtid i allsvenskan:

– Vi får se hur det blir. Jag har sagt att jag vill spela fotboll så länge jag kan. Idag är det inte aktuellt med tanke på att jag tillhör Milan. Jag har kontrakt och vi får se hur det avslutas där. Jag har alltid sagt att jag inte kommer spela i allsvenskan, men jag har sagt andra saker också. Vi får se vad som händer.

I samma intervju riktade han hård kritik mot sin förra klubb Malmö FF.

LÄS MER: Zlatans hårda kritik mot Malmö: "Ska vara tacksamma"

I måndags återvände Zlatan till Milano för att sitta i karantän innan han börjar träna med Milan igen. Bild: DANIELE MASCOLO
I måndags återvände Zlatan till Milano för att sitta i karantän innan han börjar träna med Milan igen. Bild: DANIELE MASCOLO

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.