Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Zlatan tredje bäst betald i Premier League

Trots en tung knäskada som hållit honom borta från planen en lång tid är Zlatan Ibrahimovic tredje bäst betald i hela Premier League – med dubbelt så bra betalt som Tottenhams historiske målskytten Harry Kane.

2017 kommer att vara ett oförglömligt år för den engelske fotbollsstjärnan Harry Kane.

Under en av fotbollens mest klassiska dagar, annandagen, blev den 24-årige anfallaren historisk när han sköt sitt 37:e mål för året och därmed slog Alan Shearers 22 år gamla rekord i antal mål under ett kalenderår.

– Han var en av de mäktigaste anfallarna genom tiderna, det är otroligt att slå hans rekord. Det är en fin känsla att slå det, sade han Kane matchen.

Men några som jublar extra mycket är hans klubb Tottenham – trots att Kane är Premier Leagues vassaste målskytt är han nämligen långt från den bäst betalde.

Detta enligt en lista som engelska Daily Mail släppt.

I skrivande stund leder Kane skytteligan med sina 18 mål – samtidigt som han är den 35:e bäste betalda spelaren i Premier League med 110 000 pund i veckan (ca 1,2 miljoner kronor).

Zlatan tredje bäst – trots lönesänkning

Desto högre upp på listan hittar man Zlatan Ibrahimovic. Den svenske superstjärnan var under förra säsongen tredje bäst betalt i ligan med 250 000 pund i veckan (ca 2,8 miljoner kronor).

När han, under sommaren, förnyade sitt kontrakt med Manchester United gick svensken med på en lönesänkning på omkring 400 000 kronor – men trots ett skadehelvete och få spelade matchen så är Zlatan Ibrahimovic tredje bäst betald i ligan.

Med en lön som är dubbelt så hög som Harry Kanes.

Bäst betald i Premier League är Zlatans lagkamrat Paul Pogba som tjänar 290 000 pund (motsvarande omkring 3,2 miljoner kronor).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.